Sinopsi:
Jaume Fíguls, un bon home obsessionat per la neteja i l'ordre que acaba de ser abandonat per la seva dona, prova de suïcidar-se.
Després de diverses temptatives infructuoses, aterra al pis del seu amic Pep Graus, un periodista esportiu divorciat, on té lloc un torneig de pòquer.
Després de calmar al Jaume, el Pep proposa d'hostatjar-lo a casa seva. Però els dos companys són de caràcter oposat i la situació es degrada ràpidament.
En efecte, després d’afanyar-se a posar ordre en tot el pis del seu amic més aviat desordenat, el Jaume vol igualment posar ordre en la vida d'aquest.
Però l'obsessió de la neteja del Jaume cada vegada ataca més els nervis del Pep i la situació arriba al paroxisme quan el Jaume fa fracassar una cita galant amb les dues germanes Araceli i Ma. Àngels. El Pep ja no dirigeix llavors la paraula al Jaume i el fa fora. Però, ràpidament, i pres de remordiment, el Pep se'n va a la seva recerca.
Aquesta obra, estrenada per la Festa Major d'Avià de 1997 a l'Ateneu, es va representar a més d'una trentena de pobles, obtenint un premi al millor actor (Jaume Fíguls) al Concurs de Teatre Amateur d'Olesa. "Canvis de noms dels personatges" Vam decidir canviar els noms dels personatges originals de l'obra pels nostres propis, fins i tot hi vam incorporar pinzellades de les nostres feines, cases, parelles i situacions de la vida real que van fer que tothom qui coneixia als actors gaudis del to simpàtic que li va donar aquest valor afegit.

Coincidència
Casualment en una reposició de l'obra a l'Ateneu d'Avià, el mateix dia i a la mateixa hora, també es representava al Teatre Municipal de Berga a càrrec de Joan Pera i Paco Morán que la van tenir en cartera durant anys a Barcelona.
Un article a REGIÓ7 amb data 10.10.1998, parla que van veure l'obra uns 3.000 espectadors en un any, amb un total de 17 representacions. malauradament, no disposem del llistat de tots els pobles que vam portar-hi "L'estranya parella"

REPRESENTACIONS
01.09.1997 · AVIÀ · Ateneu · Festa Major · Tarda
01.09.1997 · AVIÀ · Ateneu · Festa Major · Nit
1997 · SANT JULIÀ DE CERDANYOLA · Festa Major
1997 · L'AMETLLA DE MEROLA
1997 · MONTMAJOR
1998 · CAL ROSAL
1998 · GIRONELLA · Cine Victoria · Carnestoltes
1998 · LA POBLA DE LILLET
1998 · VILADA · Local Social
1998 · AVIÀ · Ateneu (3a representació)
1998 · PUIG-REIG · Sala Siroko · Festa Major
1998 · CASSERRES · A benefici contra Càncer
1998 · EL GUIXARÓ
1998 · L'ESTANY
1998 · OLESA DE MONTSERRAT · Concurs
UNA ESTRANYA PARELLA
Escenes de una estranya parella
Autor: NEIL SIMON (títol original 'the odd couple')

Adaptació: AGRUPACIÓ TEATRAL AVIANESA

ACTORS I ACTRIUS
Pep Graus
Jaume Fíguls
Ramon Minoves
Martí Tantinyà
Josep Parera
Calixt Badia
Araceli Soriano
Ma. Àngels Fornell

VESTUARI I ATREZZO
Ermínia Fornell

BARBERIA I PERRUQUERIA
Marta

LLUM I SO
Ramon Malé Gerard Ortega

DECORACIÓ
Ramon Bonet
Salvador Arán

IL·LUSTRACIONS PROGRAMA
Jaume Capdevila KAP

AGRAÏMENTS
Montse Mas
Sílvia Armengou

DIRECCIÓ Una mica entre tots

COL·LABORADORS
LIVEN
INOXBERGA
RADIO BERGA -RKOR-
Jordi Parera
Sergi Graus