Pintors pintats

Detalls

  • svgEstrena2006

Si fóssim crítics del ram i volguéssim quedar bé, podríem dir que PINTORS PINTATS és una peça que pertany al teatre de post absurd, que dibuixa uns personatges immersors en paradoxals i desbaratades, etc., etc. Però potser val més explicar-ho fent servir un llenguatge de 0,50 euros el litre que tothom entendre millor.
La cosa va d'una vídua que contracta a dos farsants que es fan passar per pintors per un treball a la seva casa de cites (com tots sabeu, avui en dia, no cal saber pintar, per dir que ets pintor...)
De cop i volta, un accident fortuït els fa pensar que han matat un home que en realitat és un maniquí de cera... Els falsos pintors se les pensen totes per ocultar el seu suposat crim... Això fa descobrir que els pintors no són "tant" pintors, que la vídua no és "tant" vídua, i que el maniquí no és "tant" maniquí...
En resum, una hora ben curta de diversió on res no és el que sembla i que ens ensenyarà que qui es dedica a cavar un forat per enterrar-hi algú més, pot ser que hi acabi enterrat ell mateix.
Jaume Fíguls

REPRESENTACIONS 

Aquesta obra va ser estrenada per l'AGRUPACIÓ TEATRAL AVIANESA a l'Ateneu d'Avià  el 23 d'abril (Sant Jordi) de 2006, a les 7 de la tarda, i se'n va fer una única representació.

CURIOSITATS

"Reprendre l'activitat teatral"
Amb l'assaig i posada en escena d'aquesta obra es va reprendre l'activitat teatral que es trobava aturada des de 2001.
Van ser Lluís Yun, Toni Casellas, Teresa Santmartí, Joan Cunill, Montse Perarnau i Montse Pedrals els personatges que van fer reviscolar el "cuc" del teatre amb uns quants actors i actrius de l'etapa anterior, per a tornar a tirar endavant tots plegats el funcionament de l'Agrupació Teatral Avianesa.

Autor: DARIO FO (Títol original 'los pintores no tienen recuerdos')
Adaptació: AGRUPACIÓ TEATRAL AVIANESA

REPARTIMENT ESCÈNIC

MARIA ÀNGELS FORNELL
Vídua Llúcia

JOAN CUNILL
Eudald (pintor)

LLUíS YUN
Joan ("jefe" pintor)

PEP GRAUS
Sr. Llorenç

TERESA SANTMARTí
Mari Loli

MONTSE PEDRALS
Daina

ARACELI SORIANO
Sónia

TONI CASELLAS
Jordi (maniquí)

FOTOGRAFIES
Montse Porta

DECORATS, PORTES I  PARETS
Salvador Aràn
Vicenç Vidal

MÚSICA I LLUMS
Albert Xandri

ATREZZO I ESTRIS VARIS
Montse Perarnau

BONS CONSELLS
Montserrat Tintó

CONSELLER EN CAP
Ramon M. Minoves

DISSENY PROGRAMA
Queralt Ballarà 

DIRECCIÓ I BRAMS
Jaume Fíguls

Tríptic